Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Preduzeća u stečaju: Polovičan uspeh reorganizacije

    Od 2005. godine do danas iz stečaja je uspelo da se izvuče 36 preduzeća zahvaljujući usvojenim planovima reorganizacije, dok 39 firmi to nije pošlo za rukom, rečeno je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

    V.d. direktora Agencije Ivana Matić izjavila je Tanjugu da je u proteklih devet godina usvojeno 212 planova reorganizacije, od čega je u 36 slučajeva uspelo sprovođenje plana, u 137 privrednih subjekata je u toku sprovođenje, a u 39 firmi taj plan nije uspeo.

    "Prosečno vreme trajanja planova reorganizacije koji su okončani je jedna godina i devet meseci", rekla je Matić i dodala da je u toku 2014. godine usvojeno samo osam planova reorganizacije koji se sprovode.

    Firme kod kojih je usvojen plan reorganizacije u ovoj godini su Asprom, Vecom, Salaš grain, Farmacija korp internacional, Svet media, YU Kanbera doo, Inpa doo i Mlinostep doo.

    Od 35 usvojenih planova reorganizacije u protekloj godini, još nijedna nije sprovedena do kraja, u 34 firme je u toku sprovođenje reorganizacije, dok je jedna reorganizacija neuspela.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE