Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najveći domaći biznismeni hoće srpske banje

    U trku za privatizaciju srpskih banja, koje slove za najvredniju imovinu u Srbiji, pored interesenata iz Nemačke, Rusije, Slovenije i Kine, uključila su se i trojica najvećih srpskih biznismena.

    Reč je o Miodragu Kostiću, Petru Matijeviću i Filipu Cepteru. Matijević je, prema saznanjima Tanjuga, poslao pisma o zainteresovanosti za dve specijalne bolnice, Čigota na Zlatiboru i Zavod Termal Vrdnik.

    Za prvu od tih banja u trci je, između ostalih i sa ruskom kompanijom Mad Service Plus, kao i s nemačkom EES Group GmbH, dok je za drugu konkurencija domaćih biznismena veća.

    Za specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Zavod, utrkuju se naime i Filip Cepter, odnosno njegova kompanija Zepter international, kao i MK Group Miodraga Kostića. Ova bolnica, bila je, kako Tanjug saznaje, zanimljiva i nemačkoj EES grupi, a pismo o zainteresovanosti poslali su i Kinezi, odnosno kineska kompanija Dr Dong SA.

    Nemačka EES grupa zainteresovana je, prema saznanjima Tanjuga, za Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška banja, Matarušku i Bogutovačku banju, zatim za Specijalnu bolnicu Vranjska Banja, Specijalnu bolnicu Zlatar, Specijalnu bolnicu Sokobanja, te Specijalnu bolnicu Ribarska banja, kao i za specijalne bolnice za rehabilitaciju Merkur u Vrnjačkoj banji, Koviljači i Niškoj banji.

    Mataruška i Bogutovačka banja privukle su, između ostalih i slovenački Goražd Klemenčić, kao i nekoliko pojedinaca iz Srbije koji nude strateško partnerstvo. Za Specijalnu bolnicu Vranjska Banja zainteresovana je slovenačka kompanija, ali i ZM Global Invest Limited sa Kipra i Konzorcijum radnika iz Srbije, crnogorski Montenegro Metropolis Media…

    Nemački Modus Pflegeprojekt poslao je pismo o zainteresovanosti za Specijalnu bolnicu Bujanovac. Takođe nemački EES grup i kineski Dr Dong SA su u trci za sokobanjsku bolnicu, ali su obe firme zainteresovane i za onu u Ribarskoj banji, kao i za specijalnu bolnicu u Banji Koviljači.

    Zanimljivo je da je za sve specijalne bolnice i rehabilitacione centre sa spiska, Agenciji za privatizaciju pisma o zainteresovanosti slao i Miloš Paunović, kao fizičko lice, koji je u svim slučajevima predlagao kao model privatizacije strateško partnerstvo kroz dokapitalizaciju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE