Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milion Hrvata na mukama

    Hrvatsko Udruženje "Blokirani" upozorava da po poslednjim podacima 318 hiljada građana ima blokirane račune, dug im je narastao na 28 milijardi kuna, odnosno oko 2,7 milijardi evra, ali Vlada i političari od svega okreću glavu.

    Kada se nosiocima računa pridodaju članovi porodice, dolazi se do milion građana koji trpe sistemsko mučenje i izgladnjivanje, jer većina nema nikakve prihode, a Vlada i političari na sve okreću glavu, izjavila je na konferenciji za novinare predsednica Udruženja Miriam Kervatin.

    Oduzimanje svih sredstava za život dostojan čoveka, držanje u blokadi dužoj od par godina, lihvarenje i kamatarenje nije demokratija, protivustavno je i Hrvatska nije zemlja sigurna za život, poručuju iz Udruženja.

    Dug blokiranih rapidno raste i samo u dva meseca je narastao za dve milijarde kuna, tvrdi Kervatin i kaže da nezakonito i lihvarsko ponašanje omogućava zakon o prinudnoj naplati koji smatra protivustavnim i od Ustavnog suda se čeka odgovor o njegovoj ustavnosti.

    "Socijaldemokratska Vlada imala je priliku da kroz taj zakon pomognr građanima koji su završili u blokadi, ali to nije učinila, dok je to omogućila preduzećima čiji dugovi iznose 32 milijarde kuna, kazala je Kervatin.

    Ona je ocenila da se izlazi u susret interesnim lobijima, prijateljima i "stričevima iz senke". dodajući da se "ne može neko zbog duga osuditi na mučenje, jer je to svojevrsni genocid".

    Od ukupno 318.599 građana u blokadi, njih 300 hiljada je duže od tri godine, a među blokiranima je i 10.000 umrlih. Blokirano je više od 60.000 firmi, malih preduzetnika i poljoprivrednika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE