Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dobra zarada od `kraljice polja`

    Banatski poljoprivrednici ove godine očekuju rekordne prinose šećerne repe i dobru zaradu, jer su vremenske prilike bile izuzetno povoljne za razvoj te ratarske kulture, a otkupna cena je unapred poznata i – povoljna.

    Poljoprivrednici iz Crepaje posejali su ove godine šećernom repom 30 odsto više površina nego lane, jer im mnogo znači to što sa šećeranom imaju unapred dogovorenu otkupnu cenu od 380 evra po toni, bez poreza na dodatu vrednost.

    Tihomir Ranimirov napominje je mnogo lakše raditi kada se zna koliko se može i zaraditi. Nema nikakve neizvesnosti i možemo da se posvetimo samo proizvodnji, zato je dobro kada se unapred znaju otkupne cene poljoprivrednih proizvoda.

    Nažalost to je sad slučaj samo sa šećernom repom i zato je ona kraljica polja, od koje i očekujemo najveći prihod, kaže Ranimirov.

    Dragan Jovanov, iz Crepaje, po jednom hektaru ima više od 100 hiljada biljaka i ove godine očekuje rekordan prinos, jer je kiša padala u pravo vreme, a on je prilikom setve primenio i sve propisane agrotehničke mere.

    "Kao proizvođač koji već godinama seje šećernu repu, izuzetno sam zadovoljan, jer na svakih 7-8 godina naiđe jedna ovakva kada se poklope svi idealni uslovi za izuzetan prinos i dobru zaradu", dodaje on.

    Šećerna repa će se ovo godine vaditi ranije nego prethodnih, jer je već sada koren težak oko kilogram i po, i u naredna dva meseca dobijaće samo digestiju što će doprineti i izuzetnom kvalitetu roda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE