Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RECEPT NEDELJE: Savršene špargle

    SAVRŠENI RECEPT ZA ŠPARGLE – preporuka Dušana Todića, šefa kuhinje restorana SQAURE NINE

    Špargle sa holandez sosom, poslužene sa penom od limuna i snegom od parmezana

    Špargle sa holandez sosom

    Najukusniji deo špargle i ujedno onaj koji je najpuniji vitamina je njihova krunica. Najlakši način da odredite koji je to deo jeste da pronađete zglob špargle. To je presek između ukusnog dela špargle i celuloznog dela. Špargle dobro oprati i iseći tako da vam ovi najbolji delovi ostanu za serviranje. Kuvati u dobro posoljenoj, ključaloj, vodi, u zavisnosti od veličine, ali ne duže od 1,5 minut.

    Preliti sa malo holandez sosa i snegom od parmezana, pored servirati penu od limuna.

    Pena od limuna

    250 ml soka od limuna
    750 ml vode
    5 gr sojinog lecitina

    Lagano, dodajući jedan po jedan sastojak, umešati vodu, sok od limuna i lecitin. Kada se svi sastojci sjedine, uz pomoć ručnog blendera emulzifikovati sve, odnosno napraviti penu.

    Sneg od parmezana

    1/4 list zelatina
    500ml vode
    250g sveže rendanog parmezana
    1 kašičica soli
    Biber – dodati po ukusu
    20ml limunovog soka

    Vodu zagrejati do tačke ključanja. U među vremenu potopiti želatin u hladnu vodu da se opusti 5 min. U kipuću vodu dodati parmezan, so, biber i želatini to sve izblendati /ispasirati. Dalje začiniti po sopstvenom ukusu. Napuniti u čaše za zamrzavanje. Kada vam je potreban, izvaditi iz zamrzivača i izrendati potrebnu količinu. 

    Foto: Marko Rupena

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE