Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Okružite se pravim ljudima da biste istrajali u svojim odlukama

    Jedne od najpopularnijih aktivnosti kako srpske, tako i svestke savremene generacije je odbacivanje statusa quo i donošenje odluka koje ’menjaju život iz korena’.’Ješću zdravije!’i  ’Ostaviću pušenje!’ samo su neke od takvih radikalnih odluka koje se tiču nas, naše sreće, karijere i životnog uspeha. Međutim, kada se radi o odlukama koje donosimo o sebi i za sebe, da li smo mi sami jedini faktor u eliminisanju loših navika i unošenju onih boljih i zdravijih?

    Gete kaže, ne. “Reci mi s’ kim se družiš pa ću ti reći ko si; ako znam kako provodiš vreme , znam i šta ćeš postati.“ je Geteov poznati citat koji govori o tome koliko su ljudi kojii nas okružuju bitni za naše donošenje odluka i istrajavanje u istim.

    Gretchen Rubin, autorka dva bestselera: The Happiness Project i Happier at Home podseća da je čovek, kao socijalno biće, izložen spoljnim uticajima. Ona takođe napominje da je važno biti svestan uticaja koji naši prijatelji, saradnici i porodica imaju na naše navike. Da li ste ikada pokušali da ostavite pušenje, ali vam se činilo da vam u ovom pokušaju nimalo nije pomogla činjenica da vaš partner puši? Utisak vam nije bio pogrešan, vaš partner jeste odmogao da ne istrajete u ovoj odluci.

    Sledeći put kada budete bili spremni da ’menjate svoj život iz korena’, svesno se okružte ljudima koji će vam pomoći u ovoj promeni, Rubin savetuje. Ako rešite da želite da vežbate više, možda bi dobra ideja bila da provodite više vremena sa drugim entuzijastama za teretanu. Time ćete povećati kako svoje, tako i njihove šanse da ne odustanu od svojih odluka.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE