Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski studenti prvaci sveta u upravljanju naftnim sistemima

    Trojica srpskih studenata proglašena su u Mađarskoj za pobednike najvećeg svetskog takmičenja u upravljanju naftnim sistemima.

    Srpski tim Amcord, koji čine Uroš Denić, Dušan Ilić i Svetislav Mijatović, uspeo je da u finalu održanom 27. maja u Budimpešti, svojom poslovnom strategijom ubedljivo nadjača četiri tima iz Mađarske, Poljske i Pakistana, navodi se u saopštenju časopisa Filozofis.

    Na najvećem međunarodnom takmičenju u upravljanju naftnim sistemima Fresh takmičilo se 1.570 timova mladih iz 76 zemalja, gde su tročlani timovi studenata kroz različite faze strateški upravljali naftnim sistemima.

    Ove godine, pet najboljih timova, plasiranih u finale, dobili su priliku da se pridruže globalnom programu mladih talenata – Grow.

    Takmičenje postoji sedam godina sa do sada uključenih 3.500 timova učesnika, sa oko 250 univerziteta iz više od 80 zemalja, navedeno je u saopštenju.

    U finalu, takmičari su imali zadatak da osmisle i razrade globalnu korporativnu strategiju naftne kompanije – viziju 2020. godine, koja je trebalo da obuhvati izbor proizvoda i tržišta kojima će se kompanija baviti, tehnologiju, marketing, ljudske resurse, maloprodaju i finansijske projekcije svih poteza.

    Strategije svih timova bile su predmet strogih ocena žirija sastavljenog od pet izvršnih direktora naftne kompanije i publike od preko 100 menadžera ljudskih resursa.

    Uroš Denić je student završne godine Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i student treće godine Fakulteta za poslovne studije Univerziteta Megatrend.

    Dušan Ilić je student završne godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kojem je bio i predsednik najveće studentske organizacije na svetu – AIESEC.

    Svetislav Mijatović je završio Fizički fakultet i trenutno je na međunarodnom masteru za kvantitativne finansije (IMQF) na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

    Uroš, Dušan i Svetislav izjavili su da su imali želju da, dajući svoj maksimum, pokažu koliko mladi u Srbiji vrede i na najbolji način predstave svoju zemlju, kao i da znanje i iskustvo stečeno tokom takmčenja vrate i primene u svojoj zemlji.

    Srpski tim je, pored najviše ocene žirija, osvojio i Nagradu publike i Nagradu za najboljeg prezentera, koja je pripala Deniću.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE