Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kijev nezadovoljan gasnim sporazumom

    Ukrajinske vlasti nisu zadovoljne uslovima kompromisnog rešenja koje je posredstvom Evropske unije postignuto sa Rusijom, a zahvaljujući kom bi Evropa bila sačuvana od prekida u isporukama gasa.

    Ono što čujemo u ovom trenutku jeste "platite, a potom ćemo razgovarati", izjavio je ukrajinski ministar finansija, Oleksandr Shlapak, samo dan nakon što je evropski komesar za energetiku Gunther Oettinger rekao da postoji velika šansa da koprimis bude postignut u narednih nekoliko dana, prenela je agencija France presse.

    Etinger je saopštio u ponedeljak da je postignut "relativno dobar napredak" na trilateralnim pregovorima u Berlinu o problemu ukrajinskog računa za gas, na kojima su prisustvovali ruski ministar energetike Aleksandar Novak i njegov ukrajinski kolega Yuriy Prodan.

    Prema delimičnom dogovoru, Ukrajina bi trebalo da do četvrtka plati Gazpromu dug od dve milijarde dolara i to novcem koji je primila od Međunarodnog monetarnog fonda i drugih svetskih kreditora u proteklih nekoliko nedelja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE