Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Anketa koja nas teško može iznenaditi

    Četvrtina građana Srbije je u 2012. godini živela ispod granica siromaštva, a Republički zavod za statistiku trenutno sprovodi novu anketu, kako bi se utvrdilo da li je došlo do promena.

    To praktično znači da je jedna tročlana porodica, koja ima jedno dete do 14 godina starosti, a ima primanja oko 25.000 dinara, u velikom riziku od siromaštva, izjavio je direktor RZS Dragan Vukmirović.

    Radi se o "Anketi o prihodima i uslovima života" (Survey of Income and Living Conditions – SILC) koju je RZS sprovodio 2013. godine, uz finansijsku podršku Evropske komisije kroz Instrument za pretpristupnu pomoć i Svetske banke.

    Vukmirović je naveo da će drugi krug ankete, koji je počeo nedavno, trajati mesec i po dana, a rezultati će biti objavljeni do kraja ove godine.

    On je kazao da je veoma važno da se takva anketa ponovo sprovodi, jer će se na osnovu nje videti "da li je došlo do nekih pomeranja i šta se dešava u društvu".

    Kako je ocenio podaci ankete su veoma važni i za državu, koja na osnovu rezultata može da formira socijalnu politiku.

    "To nije samo pitanje siromaštva već i socijalne inkluzije i svih ostalih parametara koje su od velike važnosti za Srbiju ne samo interno, već i za evropske integracije", kazao je direktor RZS.

    Prema Vukmirovićevim rečima, anketa je potpuno usklađena sa evropskom metodologijom, što omogućava poređenje Srbije sa ostalim zemljama u Evropskoj uniji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE