Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bez panike, imamo dovoljno hrane i energenata

    Snabdevenost tržišta Srbije osnovnim životnim namiricama je zadovoljavajuća, a ukoliko bude potrebe, Vlada Srbije može da interveniše iz robnih rezervi svakog trenutka, tvrdi ministar trgovine Rasim Ljajić.

    Ljajić je novinarima nakon sastanka sa državno-privrednom delegacijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kazao da robne rezerve imaju dovoljne količine hrane i neophodnih osnovnih životnih namirnica.

    Ministar trgovine je dodao da je iz robnih rezervi već intervenisano sa kukuruzom i 85 tona namirnica, koje su na rasposlaganju kriznim štabovima i lokalnim samoupavama.

    Prema rečima LJajića, iz robnih rezervi će se po potrebi intervenisati i energentima, odnosno naftom, kao i građevinskim materijalima.

    To će biti vrlo brzo učinjeno, donošenjem formalne odluke na Vladi, a zavisno od potreba ugrožnih područja i opština. U tom pogledu nema razloga za strah i paniku, kazao je Ljajić.

    On je naglasio da ono što će biti izdvojeno za ugrožene ide "striktno u humanitarne svrhe" za potrebe ugroženog stanovništva.

    Ljajić je dodao da pritužbe građana na cene i dalje pristižu, ali u manjem obimu i da inspekcije intervenišu po svim dojavama i prijavama.

    Nažalost, građani daju lažne podatke i to nam oduzima vreme, jer nemamo toliko inspektora da sve pokrijemo, rekao je on.

    Ljajić je podsetio i da je do nedelje zatvoreno šest prodavnica u Srbiji, dodajući da se kontrole nastavljaju sve dok traje vanredna situacija i da će inspekcije intervenisati na svaku prijavu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE