Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ilić traži aktiviranje istrage o računima na Kipru

    Trebalo bi prekinuti zataškavanje i konačno rasvetliti šta se desilo sa tri milijarde nemačkih maraka iz Srbije koje su završile na računima na Kipru, poručuje ministar građevine Velimir Ilić.

    To je neko zataškao i do danas to stoji. Očekujem da se to aktivira, rekao je Ilić novinarima nakon otvaranja Sajma voda u Beogradu.

    On je potvrdio da je Vlada Srbije 2001. godine imenovala njega za predsednika tročlanog Radnog tima u kom su, u ime Vlade, bili i jedan predstavnik MUP i jedan iz NBS.

    Prema njegovim rečima, članovi tog tela su otišli na Kipar gde su dobili podatke i izveštaje od tadašnjeg predsednika Kipra i ministra policije, o novcu koji je Srbija imala na računima u toj zemlji.

    Iskopirali smo podatke i dostavili ih tadašnjem premijeru i ministru finansija u našoj zemlji, naveo je Ilić, i dodao da su ti računi zatim počeli da se prazne, prebacuju na druge kompanije i van Kipra.

    On je kazao da svi izveštaji o tome i dalje postoje, kao i da je tadašnji ministar pravde Vladan Batić podneo krivične prijave, a kao svedoke naveo Ilića, Borku Vučić i Vuka Obradovića koji je bio zadužen za borbu protiv korupcije.

    Krajem prošle nedelje, hrvatski novinar Domagoj Margetić optužio je Mlađana Dinkića, bivšeg ministra finansija, da je sakrio od Vlade Srbije srpski novac sa tajnih računa na Kipru, kao i da je "oprao" deo para kroz operaciju Mobtel.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE