Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    INTERVJU Dani Klein: Pratite svoje srce

    Velika pevačica, kompozitor i producent, koju je svet zavoleo i uživo čuo u 50 zemalja, oprašta se od muzike u godini u kojoj puni 60. Vaya Con Dios se koncertom oprostila i od beogradske publike, a našim čitaocima Dani Klein otkriva put svog uspeha i daje mali savet, ali vredan.

    Ako neko zna za reč ’muzika’, onda zna i za pesme Don’t Cry For Louie i Nah Neh Nah. Verovatno zna i za Puerto Rico i Just a Friend of Mine. A, onda, zna i da iza ovih prelepih melodija i tekstova stoje žena – Dani Klein, i tri reči – Vaya Con Dios (u prevodu ’Idi s bogom’). Ali, malo ljudi zna da iza ove žene, poreklom Belgijanke, stoji život, koji traje 60 godina, pun pokušaja, traženja, mnogo uspona i isto toliko padova i još više muzike.

    Da bi oživela svoj san, Dani Klein je čekala 17 godina. Ovo ’čekanje’ bila je borba da postane priznata pevačica i kompozitor, da živi od umetnosti, bez tuđe pomoći, da se izbori sa nomadskim životom, drogom i alkoholom, da uspe kao samohrana majka nakon neslavno završene veze sa narko-dilerom. I, dočekala je, tek 1984. godine, da joj pesma Just a Friend of Mine otvori vrata popularnosti i slave.

    „U životu sam radila mnogo poslova – bila sam čistačica, prodavačica, sekretarica u advokatskoj kancelariji. Nisam imala fakultetsku diplomu,  pa su svi poslovi koje sam tada mogla da radim bili slabije plaćeni. Naravno, bilo je trenutaka kada sam mislila da sve to ne vodi ničemu. Imala sam 31 godinu kada smo objavili Just a Friend of Mine. Tada sam živela veoma teško i bilo je trenutaka kada sam mislila kako me to neće odvesti nikuda. Ali nešto u meni je govorilo da ne bih mogla da se bavim ničim drugim u životu. Na kraju, morate… Zapravo, ne morate ništa u životu. Ali, ja sam pratila to što sam osećala unutra, htela sam da probam i mislila da će, ako to ne uspe, naići nešto drugo. Na kraju se ispostavilo da je to bilo to”, Dani Klein se vraća na početak svoje karijere.

    Ceo intervju pročitajte u novom broju BIZLife magazina

    Foto: Mihailo Milovanović

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE