Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Više posla za beogradski aerodrom

    Srbija već sledeće godine može da računa na novac iz pretpristupnih fondova Evropske unije, namenjen dunavskoj saradnji. Evropska unija se sprema da uloži sredstva u nove projekte povezivanja.

    Na skupu podunavskih zemalja u Beogradu bilo je reči o vazdušnom saobraćaju koji treba da poveže 14 zemalja, osam u EU i šest pridruženih članica, čime se otvara tržište od 115 miliona putnika godišnje, a uz osnivanje Air Serbia, to znači više posla za beogradski i regionalne aerodrome.

    Franc Zepic iz Ministarstva saobraćaja Slovenije kaže da treba povezati tri sklopa država, jedne su u EU, druge su kandidati kao što je to sada Srbija i takozvane susedne države, Ukrajina i Moldavija.

    Najava da će Air Serbia u tri termina leteti na 14 novih destinacija, iz Beograda za sve gradove jugoistočne Evrope daje prednost Srbiji u odnosu na ostale zemlje regiona.

    Aerodrom u Beogradu ostaje lider vazdušnog saobraćaja u regionu, sa godišnjim ima prometom putnika kao Ljubljana i Zagreb zajedno.

    Stvaranjem Air Serbia započelo je nove procese i u drugim zemljama i mislim da možemo očekivati velike promene u zemljama dunavske regije u sledećih nekoliko godina, kaže direktor aerodroma Nikola Tesla Velimir Radosavljević.

    Aerodrom Nikola Tesla preduzima opsežne pripreme za povećanje saobraćaja, u toku je rekonstrukcija piste i zgrade, a uskoro će biti montirani i novi aviomostovi koji će otvoriti pet novih terminala za prijem putnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE