Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi hoće da ulažu u Srbiju

    Kineske kompanije iz sektora nekretnina, trgovine, informacionih tehnologija zainteresovane su za investiranje u srpsku privredu i saradnju sa našim firmama.

    U Privrednoj komori Beograda održan je sastanak privrednika dve zemlje, a na skupu je razgovarano o međukomorskoj saradnji, promociji učešća na međunarodnim izložbama i konferencijama, povezivanju kompanija, zajedničkom učešće na projektima…

    Potpredsednik Saveta za promociju medjunardne trgovine Privredne komore Pekinga, Liu Jang, rekao je da dve komore intenzivno rade na poboljšanju privredne saradnje, promociji investicija kao i saradnji u oblasti kulture.

    "Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti uskoro da predstavimo konkretne rezultate te saradnje. U delegaciji Pekinga pored predstavnika gradske vlasti su i predstavnici kompanija iz IT sektora, nekretnina, trgovine", istakao je Jang.

    Sekretar Centra komore Beograda za ekonomske odnose sa inostranstvom, Sanja Vasić, rekla je Tanjugu da su predstavnici kompanija iz Pekinga došli u nameri da istraže tržište i vide koje su mogućnosti za saradnju i investiranje.

    Ona je podsetila na ranije potpisan sporazum o saradnji privrednih komora Pekinga i Beograda, čime je stvorena odlična osnova za konkretne oblike kooperacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE