Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Opao profit najveće svetske agencije za zapošljavanje

    Najveća svetska agencija za zapošljavanje Adecco ostvarila je u prvom tromesečju tekuće godine neto profit od 67 miliona evra, što predstavlja pad od čak 40 odsto u odnosu na isti period lane.

    Prihodi ove multinacionalne kompanije, sa sedištem u Švajcarskoj, u prvom kvartalu 2013. bili su niži nego što su očekivali analitičari, i iznosili su 4,56 milijardi evra, što je smanjenje od 10 odsto na godišnjem nivou.

    Troškovi restrukturiranja dostigli su u prvom tromesečju 11 miliona evra, od kojih šest miliona otpada na reorganizaciju aktivnosti u Francuskoj, gde objedinjeno posluju firme Adeco i Adia. Na francuskom tržištu, koje je glavno tržište Adecca, prihodi su iznosili 1,05 milijardi evra, što je pad od 17 odsto, dok su u Severnoj Americi skočili za dva odsto, na 888 miliona evra.

    U Švajcarskoj, koja učestvuje sa samo dva odsto u ukupnim prihodima, došlo je do pada prihoda za devet odsto, na 89 miliona evra. Na japanskom tržištu takođe su smanjeni prihodi, i to za 21 odsto, na 292 miliona evra, dok je u zemljama u razvoju Adecco zabeležio porast prihoda od četiri odsto, na 449 miliona evra, naročito zahvaljujući dinamičnoj aktivnosti u Latinskoj Americi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE