Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SAD zatvaraju kancelarije kako bi novac usmerili na preduzeća u Srbiji

    Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi kaže da se planira smanjenje broja američkih službenika i regionalnih predstavništava.

    Prema njegovim rečima, SAD će biti posvećene podršci Srbiji i u narednim godinama, ali američki budžet nije neograničen, zbog čega je planirano smanjenje broja američkih kancelarija.

    "SAD analiziraju podršku Srbiji i da je primećeno da mnogo novca odlazi na skupe Amerikance i na iznajmljivanje skupih prostorija dok u isto vreme u Srbiji postoje mladi i talentovani ljudi koji mogu taj isti posao da rade", rekao je on.

    "U skladu s tim doneli smo odluku da zatvorimo sve regionalne kancelarije da bi uštedeli novac za zakup i plate i da bi taj novac usmerili na razvoj malih i srednjih preduzeća (u Srbiji)".

    "U ovom regionu smo već osnovali dva klastera – klaster proizvođača obuće u Vranju i klaster građevinskog materijala u Preševu, kojima ćemo pomoći da se osamostale i postanu samoodrživi", kazao je Kirbi.

    Kirbi je najavio da će u maju s premijerom Ivicom Dačićem otputovati u SAD i pokušati da privuku investitore.

    "U maju ja i Ivica Dačić putujemo u SAD u pokušaju privlačenja američkih investitora u Srbiju, pa zašto ne bi oni koji su spremni da ulažu u Srbiju došli na jug Srbije", rekao je Kirbi u Bujanovcu i naveo da Vlada Srbije treba više pažnje da posveti tom delu teritorije.

    Američki ambasador je rekao da Srbija "treba bolje da se reklamira da bi strani investitori znali s čime raspolaže".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE