Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinju pozivi i konkursi za aktivne mere zapošljavanja

    Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je da u subotu 30. marta počinje realizacija programa aktivnih mera zapošljavanja za 2013. godinu za koje je iz budžeta izdvojeno 3,4 milijardi dinara.

    Kako se navodi, biće objavljeni javni pozivi za subvencije za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, za programe "Stručna praksa 2013" i "Sticanje praktičnih znanja u 2013. godini", kao i pozivi za sprovođenje javnih radova i obuke za potrebe poslodavca.

    Biće objavljeni i javni pozivi za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, kao i javni konkurs za dodelu subvencije zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva i za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

    "I u ovoj godini nastavićemo realizaciju mera za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, a sredstva za ove namene u iznosu od 700 miliona dinara će biti obezbeđena iz budžetskog fonda za zapošljava ovih lica", piše u saopštenju.

    Dodaje se da je cilj NSZ da se ove godine zahvaljujući aktivnim merama i programima podrške zaposli 70.000 nezaposlenih lica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE