Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Šengenfest“ prošao u znaku „Riblje čorbe“

    U mestu Vinica, na granici Slovenije i Hrvatske, za vikend je održan peti po redu „Šengenfest“, a prvo veče trodnevnog festivala prošlo je u znaku „Riblje čorbe“. Svirkom koja je trajala sat i po, srpski rokeri potvrdili su status koji imaju u antologiji rok scene bivše SFRJ.

    Repertoar je bio presek starih hitova, pa je publika, između ostalog, čula, kako sam Bora Đorđević kaže, najbolju pesmu u njihovoj karijeri „Pogledaj dom svoj anđele“ i „Amsterdam“ sa stihovima na engleskom i ruskom jeziku. Između pesama Bora Čorba je standardno prosipao štosove, pa je tako prokomentarisao Srbe kao naciju rečima „Zamislite kad bi bilo Srba kao Kineza, bilo bi sr..a“, a dotakao se i pitanja uvođenja engleskog kao službenog jezika u Crnoj Gori i okarakterisao ruski jezik kao jezik budućnosti.

    Osim „rešetanja“ naroda u regiji, Bora je reagovao i na medijske napise o svom razvodu, oštro ih demantujući. Inače, nedavna Đorđevićeva najava mogućeg zagrebačkog koncerta „Riblje čorbe“ uzburkala je strasti u čitavoj Hrvatskoj, a nastupom na „Šengenfestu“ opasno su se približili granici.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE