Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Federer i zvanično rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste

    Švajcarac Rodžer Federer postao je rekorder po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, pošto se vratio na vrh trijumfom na Vimbldonu i tamo počeo 287. nedelju.

    Federer se sedmim trijumfom na Vimbldonu izjednačio po broju trofeja na najprestižnijem teniskom turniru sa Pitom Samprasom, a nedelju dana kasnije i oborio njegov rekord po broju nedelja provedenih na čelu ATP karavana.

    Sampras je na vrhu proveo 286 nedelja, treći u istoriji na toj listi je Ivan Lendl sa 270 nedelja, a iza njih su Džimi Konors sa 286 i Džon Mekinro sa 170 nedelja.

    Inače, Federer je čovek koji je pored ovog u svojoj karijeri srušio gomilu rekorda.

    17 Grend slem titula: Iza njega je Sampras sa 14. Federer je osvojio 7 titula u Vimbldonu, 5 US Open-a, 4 Australian Open-a i jedan Roland Garos. A taj broj će možda i povećati.

    24 finala Grend slem turnira: Iza Federera je samo Ivan Lendl sa 19 finala. Zanimljivo je da je Federer jedini igrač u istoriji koji je igrao osam finala Vimbldona.

    10 uzastopnih Grend slem finala: Ovu seriju Federer je imao od Vimbldona 2005 do US Open-a 2007.godine. Tridesetih godina Džek Kroford to je uspeo sedam puta zaredom.

    244 pobeda na Grend slem turnirima: Džimi Konors ima ih „samo“ 233.

    32 polufinala i 33 uzastopna četvrtfinala na Grend slem turnirima

    Sva četiri osvojena Grend slema: Federer je postao jedan od sedmorice muškaraca koji su u karijeri osvojili sva četiri Grend slem turnira. Pored njega na listi su i Fred Peri, Don Badž, Rod Lejver, Roj Emerson, Andre Agasi i Rafael Nadal.

    12 titula u jednoj godini: Federer ovaj rekord deli sa Tomas Musterom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE