Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na izborne kampanje potrošeno 20 miliona evra

    Stranke u Srbiji potrošile su oko 20 miliona evra na finansiranje predizborne kampanje iz javnih izvora, odnosno iz budžeta. Najviše su potrošile Srpska napredna stranka (SNS) i Demokratska stranka (DS), saopštila je Agencija za borbu protiv korupcije.

    Na konferenciji za novinare Agencije za borbu protiv korupcije rečeno je da su SNS i DS potrošile po nešto više od četiri miliona evra, Socijalistička partija Srbije nešto više od 1,5 miliona, Liberalno – demokratska partija nešto manje od 900.000 evra, a Ujedinjeni regioni Srbije oko 800.000 evra.

    Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković rekla je da se radi o sredstvima dobijenim iz javnih izvora, odnosno iz budžeta, dok će naknadna analiza Agencije pokazati koliko su stranke prikupile iz privatnih izvora i koliko je proces prikupljanja i trošenja tih sredstava bio transparentan.

    Prema njenim rečima, Agencija će analizirati šta su stranke prijavile i račune koje su priložile da opravdaju ta sredstva, nakon čega će biti provereni i podaci dobijeni od Republičke radiodifuzne agencije i procene potrošenih sredstava za oglašavanje na bilbordima ili za zakup sala za mitinge.

    Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković rekao je da tih 20 miliona evra potrošenih na kampanju ne mora da bude mnogo para, ukoliko Srbija dobije funkcionalnu i kvalitetnu vladu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE