Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS ulaže u saradnju sa univerzitetima 22,5 miliona dinara

    Naftna industrija Srbije (NIS) za partnerstvo sa univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu lane je izdvojila 13 miliona dinara, ove godine će za iste namene uložiti dvostruko više – 22,5 miliona dinara, dok je za usavršavanje zaposlenih predviđeno da kompanija izdvoji 213 miliona dinara, najavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

    Univerziteti u Beogradu i Novom Sadu su, kako je saopštio NIS, treću godinu zaredom, potpisali sporazume čiji je cilj transfer znanja, razvoj naučno-istraživačkog rada i učvršćivanje veze između obrazovanja i privrede.

    Sporazumi obuhvataju aktivnosti u sferi obrazovanja i razmenu znanja između univerziteta i NIS-a, uz dodatno usavršavanje i sticanje novih znanja zaposlenih NIS-a na univerzitetima (MBA studije, specijalističke studije i brojne obuke za zaposlene), podrazumeva i prenos praktičnog znanja studentima i profesorima Univerziteta od strane stručnjaka NIS-a.

    Kao i prethodne dve godine, u okviru sporazuma o saradnji predviđene su dodele stipendija najuspešnijim studentima ova dva univerziteta, program stručne prakse i brojne obuke, treninzi, radionice, terenske nastave i klasična predavanja.

    Pored toga, sporazumom je obuhvaćena i saradnja u oblasti izvođenja zajedničkih naučno-istraživačkih radova, zajednički elaborati i projekti, kako u Srbiji, tako i na međunarodnom nivou.

    “Saradnja NIS-a i univerziteta u Beogradu i Novom Sadu je od izuzetne važnosti kako za kompaniju, tako i za širu zajednicu, jer se savremeno poslovanje ne može zamisliti bez tesne veze sa naukom, kao ni bez stalnog usavršavanja znanja i veština zaposlenih, rekao je Kravčenko.

    Prošle godine je realizovana radna praksa za 70 studenata, dodeljeno 11 stipendija, a stručnjaci NIS-a su održali predavanja na univerzitetima i pružili podršku za učešće na međunarodnim takmičenjima, podsetio je on.

    Prema njegovim rečima, neki od zaposlenih NIS-a su pohađali MBA studije, dok je tehničku obuku i obuku za zdravlje, bezbednost i zaštitu na radu prošlo više od 70 radnika.

    Pored toga, kako je naveo, u 2011 je u okviru ove saradnje sproveden zajednički projekat istraživanja mogućnosti za povećanje energetske efikasnosti, korišćenjem energetskog potencijala, i tom prilikom je korišten korporativni primer.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE