Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lagard: Za spas evra imamo manje od tri meseca

    Akcije za spas evra moraju se sprovesti za manje od tri meseca, rekla je Kristin Lagard, predsednica Međunarodnog monetarnog fonda. Prema njenim rečima fokus evrokrize sada je usmeren na Italiju.

    Austrijska ministarka finansija Marija Fekter takođe je izrazila sumnje da bi sledeća na spisku za spašavanje mogla biti Italija zbog visokih troškova pozajmljjivanja. Prema njenim rečima spasilački fondovi evrozone, već preopterećeni pružanjem pomoći Grčkoj, Portugalu, Irskoj i Španiji, mogli bi biti nedovoljni da izbave Italiju. Svoj komentar je donekle ublažila dodajući da nema naznaka da Italija planira da se prijavi za pomoć.

    Što se tiče izlaska Grčke iz evrozone, Lagard je odbila da komentariše konačan ishod, rekla je samo da će takva odluka biti rezultat političke odlučnosti i želje, a rezultat će se znati 17 juna.
     
    Barak Obama je povodom teške ekonomske krize u Evropi, rekao kako štednja, u kombinaciji sa rastom nezaposlenosti, Evropskoj uniji može da oteža ispunjenje postavljenih dugoročnih ciljeva.
     
    Lagard, sa druge strane, kaže da „fiskalni deficit treba da se postepeno smanjuje. Ne mora nužno da se ovako steže kaiš, ali smanjivanje deficita mora biti postojano”.
     
    Pre nekoliko dana milijarder Džordž Soroš, takođe je dao rok od tri meseca za spas evrozone.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE