Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telenor u prvom kvartalu povećao prihod za sedam odsto

    Prihodi kompanije Telenor Srbija u prvom tromesečju ove godine iznose 9,339 milijardi dinara, što je povećanje od sedam odsto u odnosu na isti period u 2011.

    Telenor, koji u Srbiji posluje u okviru norveške Telenor grupe, ima 3,11 miliona korisnika u Srbiji, što je za dva odsto više nego u prvom tromesečju prošle godine. Kapitalni troškovi manji su nego prošle godine zahvaljujući modernizaciji mreže, koja je završena u ovom kvartalu.

    „Korisnici su nastavili da pozitivno reaguju na našu ponudu na tržištu, što je dodatno ojačalo našu poziciju. Održali smo stabilan rast prihoda, iako sporijim tempom nego u prethodnoj godini. Razvoj poslovnog plana i stroga optimizacija troškova omogućavaju stabilne i dobre operativne rezultate, iako su marže neznatno niže zbog povećanih ulaganja u mobilne aparate,“ kaže Erlan Netten, izvršni finansijski direktor Telenora u Srbiji.

    U prvom tromesečju 2012. godine, Telenor grupa imala je prihod od 25,1 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast od 8 odsto. Operativni i neoperativni profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosi  7,7 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 30,8 odsto, a protok operativne gotovine 5,3 milijarde norveških kruna. Zahvaljujući Telenorovim konsolidovanim poslovnim aktivnostima u sektoru mobilne telefonije,  ova kompanija sada ima preko pet miliona pretplatnika više nego u prethodnom kvartalu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE