Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Film „Čelično nebo“ od 17. maja u bioskopima

    Film „Čelično nebo“ (Iron Sky) finskog reditelja Tima Vuorensole, za koji je muziku radila slovenačka grupa „Lajbah“, od 17. maja biće na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer „Sinefest“.

    Po sinopsisu, pri kraju Drugog svetskog rata, tajni nacistički svemirski program izbegao je uništenje, tako što je prebačen na tamnu stranu Meseca. Posle 70 godina, u potpunoj tajnosti, nacisti su konstruisali gigantsku svemirsku stanicu sa brojnom vojskom letećih tanjira pripremajući se za invaziju na Zemlju. O ideji za film, reditelj Vuorensola je objasnio da dok je sedeo u sauni sa svojim timom, jedan od njih, Jarmo Puskala, dosetio se da bi mogli da naprave film o nacistima na Mesecu. „Složio sam se i moj prvi zahtev je bio da, ukoliko to uradimo, želim da ‘Lajbah’ radi muziku za film“, rekao je on. „Bila je to, u tom trenutku, nedostižna ideja, ali je u mojoj glavi ostalo kao opšti stilski vodič, ne samo za muziku, već za ceo pristup filmu i konačno, kada sam saznao da su zainteresovani za rad na filmu, bio sam u esktazi“, dodao je Vuorensola.

    Reditelj je ocenio da će „originalni smisao za humor i simpatičan i pomaknut pristup“ slovenačkog sastava, koji će nastupiti 9. juna na „IQ Music“ festivalu u Beogradskoj areni, „zapaliti iskru u omraženom žanru filmske muzike“. „Nadamo se da ćemo stvoriti nešto poput onoga sto je Vangelis učinio za ‘Blade Runner’, ne samo saundtrek, nego potpuno novi svet koji odzvanja kroz muziku“, istakao je Vuorensola.

    Film je najavljen trejlerom koji je do sada pogledalo više od osam miliona ljudi na sajtu „Jutjub“, a premijeru je imao na Berlinskom filmskom festivalu. Producenti su „Blind Spot Pictures“ i „Energia Productions“ iz Finske u koprodukciji sa „27 Films“ iz Nemačke i „New Holland Pictures“ iz Australije. U filmu dominira engleski jezik.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE