Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dobrica Erić otvara Dečji pozorišni festival u Zaječaru

    Zaječar će iduće nedelje, od 23. do 27. aprila, biti domaćin četvrtog Dečjeg pozorišnog festivala, najavio je danas direktor pozorišta „Zoran Radmilović“ u Zaječaru Vladimir Đuričić. On je na konferenciji za novinare rekao da će festival u ponedeljak uveče, u renoviranom Domu kulture u naselju Kotlujevac u Zaječaru, otvoriti dečji pisac Dobrica Erić, a premijerno će biti izveden komad „Tri praseta“, koju će u režiji Miloša Đuričića izvesti domaćini, ansambl zaječarskog pozorišta.
     
    Zaječarci će se narednih dana predstaviti i komadom „Ludi crv“ u režiji zaječarske glumice Selene Ristić Vitomirović. Publika će moći da vidi i niško Pozorište lutaka, koje će izvesti predstavu „Dobro jutro, laku noć“, u adaptaciji i režiji Todora Valova, kao i komad kraljevačkog teatra „Gde je Istina“, koji je adaptirao i režirao Stojan Mladenović. Na programu je i monodrama „Gde je moje naj moje“, po tekstu Milivoja Mlađenovića, po motivima Garavog sokaka Mike Antića, u režiji Aleksandra Pavlovića. Deci će se poslednjeg festivalskog dana, u petak u 12 sati, predstaviti i pisac Tiodor Rosić, koji će uveče, posle predstave beogradskog Pan teatra „Mala sirena“, zatvoriti festival – najavili su organizatori.
     
    Podsetimo, zaječarsko pozorište „Zoran Radmilović“ je do naredne sezone zatvoreno za predstave i publiku, jer će se, po nalogu protivpožarne inspekcije, narednih meseci u ovom teatru otklanjati nedostaci i biti obnovljena kompletna električna instalacija. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE