Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nadežda Petrović na aukciji u BG-u

    Na prolećnoj aukciji Madl“Arta prvi put će na javnoj aukciji u Srbiji i svetu biti ponuđene slike naše najpoznatije predratne umetnice Nadežde Petrović, saopštila je ova aukcijska kuća.
     
    Aukcija će se održati 8. aprila uveče u novom prostoru, u Madl“Art palati na uglu ulica Kneginje Zorke i Makenzijeve na Vračaru gde je 1. aprila postavljena predaukcijska izložba sa 200 eksponata, od antikviteta do savremenih slika. 

    Na aukciji će biti ponuđene dve slike poznate Nadežde Petrović -„Breza i jela“ iz 1900. godine i „Portret mlade žene“ iz 1907. godine, po početnoj ceni od po 28.000 evra. 

    Ljubiteljima umetnosti biće ponuđene i slike čuvenih srpskih slikara Zore Petrović, po početnoj ceni o d 4.700 evra, i Mališe Glišića, po početnoj ceni od 3.100 evra. 

    Kolekcionarima željnim nadmetanja biće ponuđen i izuzetan rad Jovana Bijelića iz 1933. godine sa početnom cenom od 27.500 evra, kao i slike Krste Hegedušića, Peđe Milosavljevića, Ivana Tabakovića, Mladena Josića, Ratka Lalića, Miodraga Petrovića, Oskara Hermana i ostalih poznatih slikara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE