Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Roman „Pariska žena“ o prvoj Hemingvejevoj ženi

    Izdavačka kuća „Laguna“ objavila je bestseler Pole Meklejn, roman „Pariska žena“ o prvoj ženi čuvenog Ernesta Hemingveja i njihovom burnom životu u Parizu 1920-ih.

     
    Roman Pole Meklejn preveden je na 32 svetska jezika, proveo je 31 nedelju na „Njujork tajmsovoj“ listi bestselera i predstavljen je u najpopularnijoj emisiji u Britaniji posvećenoj knjigama „Richard and Judy book club“.
     
    Čikago, 1920. Hedli Ričardson je tiha devojka od 28 godina koja je skoro odustala od ljubavi i sreće. Kada sretne Ernesta Hemingveja, život će joj se sasvim promeniti. Posle vrtoglavog udvaranja i venčanja oni se otiskuju za Pariz, gde postaju zlatni par žive i nestalne grupe – čuvene „izgubljene generacije“ – u kojoj su i Gertruda Stajn, Ezra Paund, Fransis Skot i Zelda Ficdžerald.
     
    Hemingvejevi ipak nisu pripremljeni za život ispunjen pićem i brzinom u Parizu u eri džeza. Ernest sa mukom traži glas koji će mu obezbediti mesto u istoriji i svu žestinu života sa Hedli pretače u roman „Sunce se ponovo rađa“, dok se ona trudi da očuva svoje biće uz sve težu i izazovniju ulogu supruge, prijateljice i muze postaje sve izazovnija.
     
    „Ova veoma zanimljiva knjiga prepuna obaveštenja pruža nam intiman pogled na nežnu i pronicljivu ženu, na pisca u povoju za kog se udala, na blistavi i ranjivi pariski krug čiji su oni deo i na njene napore da sačuva ljubav i porodicu od rastuće slave i nemilosrdne ambicije“, naveo je u kritici američki „Seattle times“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE