Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Američki sastav „Pink Martini“ 31. maja u Areni

    Američki sastav „Pink Martini“ održaće koncert 31. maja u Beogradskoj areni. Orkestar koji pronalazi inspiraciju u romantičnim holivudskim mjuziklima iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, nastupiće u Beogradu drugi put nakon pet godina, a u organizaciji „Jugokoncerta“ i Arene Beograd.
     
    Grupa postoji od 1994. godine, kada je klasični pijanista i harvardski diplomac Tomas Lauderdejl, okupio muzičare kako bi svirali na političkim, humanitarnim i drugim manifestacijama i sa njima je izvodio svoju verziju popularnih pesama. „Pink Martini“ ima 12 članova i sarađivali su sa tridesetak svetskih orkestara, uključujući Filharmoniju Los Anđelesa, Nacionalni simfonijski orkestar Amerike i BiBiSi-jev orkestar. Učestvovali su na svečanosti povodom otvaranja nove zgrade Filharmonije Los Anđelesa, a nastupali su i u Karnegi holu i Muzeju savremene umetnosti u Njujorku. Sa prvim albumom „Sympathique“ iz 1997. postaju međunarodni fenomen, a sa drugim „Hang on Little Tomato“ iz 2004. dospeli su na prvo mesto internet liste najprodavanijih albuma. Bend izvodi pre svega obrade pesama drugih autora iz različitih delova sveta, uz dodavanje citata i referenci iz drugih muzičkih žanrova kao što je klasična, kubanska, brazilska muzika. Ipak, njihova originalna numera „Sympathique“ koju su otpevali na francuskom jeziku postala je jedan od najvećih senzacija u Francuskoj i nominovana je za pesmu godine. 

    „Kod nas svi učestvuju u komponovanju i aranžiranju pesama tako da je repertoar veoma širok. U jednom momentu, imate utisak da ste na samba paradi u Rio de Ženairu, a već u sledećem da se nalazite u francuskoj muzičkoj dvorani 1930. godine“, objasnio je Lauderdejl. „Komponujemo, ali i uzimamo odlične pesme kao što su ‘Andalucia’, ‘Amado mio’, ‘Kikuchiyo to mohshimasu’. Zato smo mi pravi muzički arheolozi koji iskopavaju stare snimke i partiture i vraćaju im stari sjaj“, dodao je on. 

    Ulaznice su u prodaji po cenama od 1.600, 1.900, 2.200, 2.500 i 2.900 dinara. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE