Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas obišao rekonstruisani operacioni blok u KBC Zemun

    Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je rekonstruisani operacioni blok u KBC Zemun, u koji je grad uložio 350 miliona dinara, i najavio dalja ulaganja u zdravstvo.

    „Nastavićemo da ulažemo u zdravstvo, naravno u skladu sa mogućnostima. Ovde je uloženo oko 350 miliona dinara, ali je svaki dinar uložen u zdravlje Beograđana adekvatan“, rekao je Đilas prilikom obilaska rekonstruisanih operacionih sala.

    Gradonačelnik Beograda je najavio da će u toku godine početi radovi na izgradnji domova zdravlja u Surčinu i Labudovom brdu, a da će KBC Zemun uskoro dobiti i Urgentni centar, jer oko pola miliona građana Novog Beograda i Zemuna zaslužuju da imaju i tu službu.

    Đilas je istakao da će se građani koji budu imali potrebu za operacijama posle pet godina, koliko sale nisu bile u funkciji, osećati sigurno u rekonstruisanim operacionim salama.

    „Ova zgrada je pre samo godinu-dve izgledala strašno, projekat rekonstrukcije je krenuo od strane republike, ali je u jednom trenutku stao. Mnogo se pričalo, sve je stajalo, a pacijenti su trpeli“, rekao je Đilas.

    Rekonstruisane sale obišao je i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, koji je napomenuo da je zdravlje građana gradskoj upravi najvažnije, zbog čega investicije u zdravstvo stavlja u red najvećih prioriteta.

    On je najavio da će uskoro biti otvorena i Klinika za hemodijalizu pri bolnici „Dragiša Mišović“, ali i dalji rad na poboljšanju zdravstvene zaštite u selima i drugim opštinama.

    Direktor KBC Zemun Dragoš Stojanović objasnio je da je pored rekonstrukcije operacionih blokova nabavljena i savremena oprema koja će omogućiti najbolje i najsavremenije operacione zahteve i primenu novih tehnologija koje su stručnjaci te ustanove stekli na usavršavanju u inostranstvu proteklih godina.

    Stojanović je dodao da je promenjena i trafo stanica koja je mnogo jača od stare i da je dovod gasova sproveden do svih operacionih sala, te najavio završetak radova na sređivanju centralnog objekta KBC Zemun, legalizaciji okolnih objekata, sređivanje zgrade pedijatrije, opremanje poliklinike.

    Stojanović je precizirao da će do kraja godine biti gotov idejni projekat za implementaciju Urgentnog centra za prekosavski region u KBC Zemun.

    Rekonstrukcija operacionog bloka u KBC Zemun počela je marta prošle godine, a u okviru nje kompletno je opremljeno pet operacionih sala i nabavljena kompletna oprema za anesteziju i intezivnu negu.

    KBC Zemun raspolaže sa 684 bolničke postelje i ima 1.100 zaposlenih, od čega 220 lekara. U toj zdravstvenoj ustanovi se godišnje obavi više od 7.000 hirurških intervencija, a leči i ispita oko 20.000 građana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE