Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Učenici baletske škole „Lujo Davičo“ na sceni NP

  Učenici baletske škole „Lujo Davičo“ će na Velikoj sceni Narodnog pozorišta izvesti danas u dva termina baletsku predstavu „Ščelkunčik“ Petra Iljiča Čajkovskog koja se tradicionalno igra krajem godine u nacionalnom teatru.
   
  Prva predstava raskošne baletske bajke je u 16 a druga u 20 sati, a 150 odabranih učenika osnovne i srednje baletske škole „Lujo Davičo“ izvešće popularni balet po originalnom libretu Marijusa Petipa u integralnoj verziji, u koreografiji Vladimira Logunova.

  „Ščelkunčik“ je premijerno odigran 1998. godine u Narodnom pozorištu i od tada se svake godine tradicionalno izvodi na Velikoj sceni krajem decembra.

  Predstava na kraju kalendarske godine rezultat je predanog rada profesora i odabranih učenika, a raznovrsnost igara ovog baleta pruža mogućnost da učenici različitih smerova i uzrasta iskažu i razviju svoj igrački potencijal, igrajući u grupnim i solističkim rolama.

  Sa svakom školskom godinom i podela uloga je različita, što učenicima omogućava da stalno uče nove i sve složenije uloge, a ono što je uvek isto je igra puna zanosa i brojna oduševljena publika.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE