
Ribe bogate „omega-3“ kiselinama korisne za žensko srce
Žene koje redovno konzumiraju vrste  riba bogate  „omega-3“ kiselinama, u periodu života kada mogu da rađaju  izložene su  mnogo manjoj opasnosti od pojave problema sa srcem od onih  koje malo  ili uopšte ne koriste tu vrstu hrane, objavila je grupa  danskih  istraživača.
Naučnici su tokom osmogodišnjeg  istraživanja utvrdili da su žene koje konzumiraju pre svega somovinu,  skušu i haringu, bogate „omega-3“ kiselinama, izložene 50 odsto manjoj  opasnosti od srčanih oboljenja, preneli su francuski elektronski mediji.
Osim toga, žene koje malo ili uopšte ne  jedu ribu, izložene su 90 odsto većoj opasnosti od pojave srčanih  problema od onih koje je imaju na jelovniku svake sedmice, pokazalo je  istraživanje sprovedeno na 49.000 žena čiji su rezultati objavljeni u  časopisu Američkog udruženja za srce – AHA.
 
	





