Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poboljšanje zdravstva uz kredit Svetske banke

    Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je danas u Zrenjaninu da je projekat „Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finansiranje“ ostvaren uz pomoć Svetske banke doneo dobre rezultate.


    „U zrenjaninskoj bolnici smo se uverili u dobre rezultate koje je dala organizovana aktivnost na projektu razvoja zdravstva u Srbiji, ostvarenom uz pomoć Svetske banke, a u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite stanovništva, u kojem se pružaoci usluga nagrađuju za kvalitet“, rekao je Stanković novinarima.

    U Opštoj bolnici „Đorđe Jovanović“ u Zrenjaninu prethodno je predstavljen projekat „Razvoj zdravstva Srbije – dodatno finasiranje“ u kome je učestvovalo 18 zdravstvenih ustanova.

    Taj projekat je nastavak projekta „Razvoj zdravstva Srbije“, koje je Svetska banka pomogla kreditima od 27,2 miliona evra.

    „Svetska banka je zadovoljna što je bila u prilici da pomogne proces promena u zdravstvu Srbije, što sada vidimo u mnogim ustanovama“, rekao je šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor.

    Navodeći da je pomoć Svetske banke skromna, on je ocenio da do željenih promena ne bi došlo bez požrtvovanog rada rukovodstva i zaposlenih u bolnicama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE