Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ribe bogate „omega-3“ kiselinama korisne za žensko srce

    Žene koje redovno konzumiraju vrste riba bogate „omega-3“ kiselinama, u periodu života kada mogu da rađaju izložene su mnogo manjoj opasnosti od pojave problema sa srcem od onih koje malo ili uopšte ne koriste tu vrstu hrane, objavila je grupa danskih istraživača.

    Naučnici su tokom osmogodišnjeg istraživanja utvrdili da su žene koje konzumiraju pre svega somovinu, skušu i haringu, bogate „omega-3“ kiselinama, izložene 50 odsto manjoj opasnosti od srčanih oboljenja, preneli su francuski elektronski mediji.

    Osim toga, žene koje malo ili uopšte ne jedu ribu, izložene su 90 odsto većoj opasnosti od pojave srčanih problema od onih koje je imaju na jelovniku svake sedmice, pokazalo je istraživanje sprovedeno na 49.000 žena čiji su rezultati objavljeni u časopisu Američkog udruženja za srce – AHA.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE