Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Futuristički mjuzikl uz pesme Dejvida Bouvija u Londonu

    Mjuzikl zasnovan na pesmama slavnog britanskog muzičara Dejvida Bouvija pod nazivom „Heroes: The Musical“ imaće premijeru u martu u Londonu, piše danas list „Gardijan“. Mjuzikl zamišljen kao futuristička fantazija, govori o čuvenom majoru Tomu, liku koji se spominje u pesmi Bouvija – „Space Oddity“.
     
    Bouvi, jedan od najuspešnijih britanskih tekstopisaca, retko dozvoljava da se njegove pesme koriste na ovaj način, te je autor mjuzikla Dip Sing bio iznenađen kada je Bouvi pristao da njegove pesme budu korišćene u predstavi.

    „Njegovi saradnici su nas upozorili da su male šanse da bi bio zainteresovan za ovaj projekat, kao i da su ga već pitali za istu stvar više puta“, dodao je on.

    Sing, bivši tekstopisac, uveren je da je Bouvi popustio ovog puta, jer mjuzikl nije nostalgična priča o sedamdesetim godinama, već je smešten u budućnost i ima za cilj da pokaže „vanvremenski značaj“ Bouvijevih stihova.

    Drugi mjuzikli sa londonskog „Vest Enda“ u kojima je korišćena muzika grupa „Queen“, „Abba“ i „Madness“, postigli su veliki uspeh, nudeći publici priliku da evociraju uspomene iz svoje mladosti.

    „Nismo želeli da Bouvi misli da će to biti “tribjut“ šou i mislim da je zbog toga i pristao“, dodao je Sing.

    Ansambl će činiti više od 30 izvođača koje će na sceni pratiti bend, a mjuzikl će obuhvatiti oko 20 pesama, kao što su „Heroes“, „The Man Who Sold The World“, „The Jean Genie“, „Let“s Dance“. Reditelj i koreograf mjuzikla je Metju Gould, koji je stalni reditelj mjuzikla na „Vest Endu“, uključujući predstave „Jadnici“ i „Mačke“.

    „Imali smo veliku slobodu kada je ples u pitanju. Bouvi je veliki ljubitelj savremenog plesa, a koristićemo i nešto od njegove muzike iz osamdesetih godina“, objasnio je Gould.

    Prihod od mjuzikla namenjen je dobrotvornim organizacijama koje koriste izvođačke umetnosti kako bi pomogli siromašnim mladim ljudima i osobama sa posebnim potrebama da nauče nove veštine.

    Bouvi je odobrio 2008. da se neke njegove pesme koriste u mjuziklu koji bi bio rađen po kultnom naučno-fantastičnom filmu „Čovek koji je pao na Zemlju“ Nikolasa Roega, međutim mjuzikl još uvek nije završen, a u filmu iz 1976, u kome je britanski muzičar igrao vanzemaljca, njegova muzika nije korišćena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE