Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Melisa Eteridž dobila zvezdu na Bulevaru slavnih

    Melisa Eteridž, američka pop-rok pevačica i aktivistkinja za borbu protiv raka, koja se i sama izborila s ovom bolešću, dobila je svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, prenosi agencija Rojters.


    Tokom ceremonije otkrivanja zvezde, kojoj su juče prisustvovali brojni obožavaoci, 50-godišnja pevačica je rekla da se nada da će njen život, od devojke iz malog, provincijskog grada koja je snagom volje postala slavna, poslužiti kao „inspiracija svima – homoseksualcima, strejtašima, obolelima od raka, ženama i majkama“.
    Održavanje svečanosti poklopilo se sa početkom kampanje „Pinktober“ za borbu protiv raka dojke koju Eteridž podržava od kada joj je 2004. dijagnostikovana ova bolest.

    Tokom 25-godišnje karijere, Melisa Eteridž je izdala 10 studijskih albuma, od kojih je najveći uspeh postigao višestruko platinasti album „Yes I Am“ iz 1993, a dobitnik je i jednog Oskara za pesmu „I Need to Wake Up“ iz dokumentarnog filma o klimatskim promenama „Nezgodna istina“ Ala Gora.
     
    Uporedo sa muzičkom karijerom, Eteridž je bila angažovana u borbi za prava homoseksualaca nakon što je 1993. godine javno priznala da je lezbejka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE