Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završene pripreme za „Borine pozorišne dane“

    Organizatori Festivala „Borini pozorišni dani“ u Vranju istakli su danas da su sve pripreme za najveću smotru pozorišnog stvaralaštva na jugu Srbije, koji treba da počne za mesec dana, već završene.

     

    Festival će 21. oktobra otvoriti predstava „Život u tesnim cipelama“ Zvezdara teatra iz Beograda u režiji Dušana Kovačevića. Drugoga dana pozorišna publika u Vranju videće predstavu Jugoslovenskog dramsklog pozorišta (JDP) „Elijahova stolica“ Borisa Liješevića, a sutradan „Hipermneziju“ – zajedničko delo Hartefakt fonda i Bitef teatra u režiji Selme Spahić. Sledi potom premijera predstave „Autoputem“ mlade rediteljke Ane Đorđević u izvođenju vranjskog pozorišnog ansambla Bora Stanković. Potom će beogradski Atelje 212 odigrati predstavu „Pazarni dan“ Egona Savina, a poslednjeg festivalskog dana, biće izvedena predstava „Beograd, ja i ti“ Bitef teatra u režiji Branke Stojković i Olivere Viktorović.

    U pratećem progranu biće priređena izložba fotografija, nekoliko predavanja, govoriće glumica Anita Mančić, a biće i prikazani inserti iz predstava „Rodoljupci“, „Balkanski špijun“ i „Je li bilo kneževe večere“.

    Direktor vranjskog pozorišta Nebojša Cvetković saopštio je danas da će 31. „Borini pozorišni dani“ organizatore koštati 2,5 miliona dinara, ali da su sva finansijska sredstva obezbedili sponzori. Cena pojedinačnih ulaznica za Festival je 600, a komplet od šest karata koštaće 2.900 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE