Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Limunska trava jednako dobra kao Aspirin

    Petogodišnje istraživanje vrste limunske trave (ili citronele-aromatične vrste trave ugodnog ukusa limuna) pokazalo je kako je ova biljka dar prirode za glavobolju i bol, tvrde australijski stručnjaci.
     
    „Autohtono stanovništvo je oduvek znalo kako sorta limunske trave cymbopogon ambiguus može izlečiti glavobolje i opštu bol u drugim delovima tela, a sada smo to uspeli naučno dokazati. cymbopogon ambiguus je jednako efikasna kao Aspirin“, tvrdi doktor Deren Griče, voditelj istraživanja Univerziteta Grifit.
     
    Stručnjaci su uzeli uzorke limunske trave iz grada Alice Springs, te ustanovili kako ona sadrži bioaktivne sastavnicu eugenol, koja se pokazala ključnim i efikasnim sastojkom u bici protiv migrena i glavobolja.
     
    „Testirali smo taj sastojak na trombocitima zdravih osoba i zaključili kako je on inhibirao dejstvo serotonina i sprečio nakupljanje trombocita“, objasnio je doktor Griče. Serotonin su neurotransmiteri koji pomažu odaslati signale iz jednog dela mozga u drugi, a njihov povišen nivo upućuje na migrene i glavobolje. Autohtono je australijsko stanovništvo naviklo da koristi limunsku travu tako da je natope vodom koju zatim popiju. Sada i naučni dokazi podupiru terapeutsku efikasnost citronele kao nekonvencionalne metode lečenja glavobolje ili upalnih procesa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE