Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Raspisan konkurs za sufinanisranje vantelesne oplodnje

    Opština Zvornik raspisala je konkurs za dodelu novčane pomoći za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje, za šta je ove godine namenjeno ukupno 20.000 KM.


    Šef Kabineta načelnika opštine Dušica Savić rekla je novinarima da su po prvi put iz opštinskog budžeta predviđena sredstva za ovu namenu.

    Prema pravilniku o raspodeli sredstava za podršku politike pronataliteta koji je doneo načelnik opštine, pravo na pomoć mogu ostvariti lica sa prijavljenim boravkom na području opštine Zvornik.

    Ženama do 38 godina starosti kojima prilikom vantelesne oplodnje priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja nije došlo do trudnoće, opština će priznati troškove jedne procedure.

    Za žene od 38 do 40 godina kojima Fond prizna troškove 50 odsto jednog postupka, opština će priznati 50 odsto troškova, dok će ženama od 40 do 42 godine priznati 70 odsto troškova vantelesne oplodnje, dok 30 odsto pokriva Fond.


    Konkurs je otvoren do 23. septembra.


    Osim Trebinja, Zvornik je druga opština u Republici Srpskoj u kojoj je formirano Udruženje porodica sa problemom steriliteta „Beba 1“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE