Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završen 6. filmski kamp „Interakcija“

    Šesti međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2011“, završen je sinoć u Dvorani kulturnog centra (DKC) Beograda projekcijom filmova koje je 20 mladih autora uradilo tokom ovogodišnjeg kampa.

    Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković čestitao je učesnicima projekta, studentima režije, produkcije, kamere, zvuka i montaže iz 17 zemalja.

    Oni su od 11. avgusta radili u četiri ekipe i snimili četiri kratka dokumentarca u Požegi, Čačku, Kosjeriću i Užicu.

    „Najveću i najvažniju stvar ste već uradili. Usudili ste se, poverovali ste u film, poverovali ste u međusobno razumevanje. To je nešto što moramo da podržimo“, rekao je on i dodao da je Ministarstvo za 6. „Interakciju“ izdvojilo 1.225.000 dinara.

    Marković je podsetio da država već 16 godina radi na krupnom projektu zgrade Kinoteke.

    Moramo da čuvamo filmsku prošlost, moramo da brinemo o savremenoj produkciji, za koju nikad nema dovoljno novca, ali najvažnije je da podržimo mlade, a lako je pomagati kada se ima šta i hvala vam na tome što nam donosite, rekao je ministar.

    Publiku, u kojoj su bili i ambasadori Meksika i Egipta, pozdravili su urednik filmskog programa DKC-a Nebojša Popović i direktorka Kulturnog centra Mia David. Ona je izrazila nadu da će ovaj art bioskop opstati i da će biti u prilici da prikaže buduće dugometražne filmove sadašnjih učesnika kampa.

    Inicijator „Interakcije“, direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ iz Požege Dejan Petrović zahvalio je svim pokroviteljima, među kojima je i Centralna evropska inicijativa.

    On je istakao da su učesnici kampa ostvarili značajne kontakte i međusobno i sa volonterima iz Srbije i lokalnim zajednicama u kojima su snimali, te da su energija i zadovoljstvo tih kontakata ona prava interakcija.

    U radu kampa, snimanju i montiranju filmova, učestvovali su studenti iz Indije, Urugvaja, Kostarike, Meksika, Rusije, Portugala, Brazila, Poljske, Moldavije, Bugarske, Nemačke, Velike Britanije, Mađarske, Egipta, Rumunije, Makedonije i Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE