Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Top 10 najuspešnijih filmova ovog leta

    #1 Hari Poter i Relikvije smrti II drugi deo.
    Ovaj film je doneo zaradu od 1.2 milijarde dolara. Poslednji u franšizi, uspeo je da nadmaši sve prethodne po ukupnoj zaradi. Ceo serijal je zaradio preko 7.6 milijardi dolara.

    #2 Transformers 3: Tamna strana meseca
    Zahvaljujući puštanju u 3D-u, Transformersi su najprofitabilnija trilogija. Samo treći deo sage je zaradio 1.07 milijardi dolara.

    Da li će biti 4 četvrtog dela je pod velikim znakom pitanja jer glavni glumac Shia LeBoef kaže da se neće vraćati za još jedan film o Transformersima. Režiser Majkl Bej takođe želi da se posveti drugim projektima.
     
    #3 Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama
    Četvrti deo Pirata sa Kariba je takođe kao i u prethodna dva slučaja, najprofitabilniji film iz cele sage. I ako nije imao velikog uspeha u Americi, ovaj film je bio veliki hit u svetu. Čak 77%  od 1.04 milijarde dolara prihoda je zaradio van Amerike.

    #4 Kung Fu Panda 2
    Kung Fu Panda 2, sa ’’samo’’ 616 miliona dolara drži četvrto mesto. Kao i Pirati, Panda je postigao slab uspeh u Americi sa samo 163 miliona dolara zarade, ali van Amerike je prošao sasvim dobro. Drugi deo Pande, zaradio je samo 15 miliona manje nego prvi deo.
     
     
    #5 Mamurluk u Las Vegasu II
    Ovaj film zaradio je 580 miliona, i ako nije dobio dobre ocene kritičara. Drugi deo zaradio je 110 miliona više nego prvi, pa nije čudno što se već pominje snimanje trećeg dela.

    #6 Cars 2
    Neočekivani nastavak Pixarovog Cars crtaća doneo je zaradu od 476 miliona dolara. To je samo 17 miliona više nego prvi deo. Doduše za ovako slabu prođu na velikom platnu, film je nadomestio velikom prodajom robe vezane za ovaj crtac.

    #7 Tor
    Tor nije najpopularniji marvelov superheroj. Uvek je bio u senci likova kao što su Betmen i Supermen, ali Tor prolazi jako dobro na svetskim platnima i postaje jedan od najprofitabilnijih marvelovih ekranizovanih heroja. $448 million zarade za nordijskog superheroja.
     
     
    #8 X-Men: Prva Klasa
    X-men franšiza je jako velika, i sada broji razne nastavke, paralelne priče i istoriju koja se desila pre originalnih delova. X-men franšiza je donela skoro 2 milijarde Fox-u. Ovaj film koji prethodi originalnim delovima je zaradio najmanje od svih ostalih, ali ni ulaganje u njega nije bilo veliko, tako da je ostao profitabilan. Samo 350 miliona dolara zarade za X-men.
     


    #9 Kapetan Amerika: Prvi Osvetnik
    Nakon nekoliko filmova o superherojima, tržište je bilo zasićeno. Tako da ne čudi relativno slab učinak od samo 285 miliona dolara. Ipak, dovoljno je zaradio da marvel nastavlja franšizu i lansira Osvetnike tokom maja sledeće godine.
     


    #10 Deveruše
    Ova mala komedija je neočekivano došla u listu najpopularnijih filmova. Film ima neki autentični humor i privukao je i žene i muškarce da ga gledaju. Deseto mesto sa 265 miliona dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE