Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dela Rafaela Konsuegre u Ozonu

    Izložba sedam slika i deset skulptura „Ptice slobode“ američkog umetnika, vajara i slikara, Rafaela Konsuegre biće otvorena 22. avgusta u 19 sati u galeriji „Ozon“.
     


    Rafael Konsuegra je vajar koji iznenađuje svojom vizijom i sposobnošću da udahne život metalu, a inspiraciju dobija iz svega što ga okružuje, svetovnog i duhovnog.

    Konsuegrine skulpture su u rasponu od malih radova do monumentalnih spomenika umetnosti, a neke od njegovih skulptura biće izložene i na Olipmpijadi u Londonu 2012. godine, stoji u saopštenju.

    Pre pet godina na poziv Centra za kulturu Mladenovac, Konsuegra je bio gost dvadesete jubilarne likovne kolonije.

    Rafael Konsuegra rođen je u Havani, Kuba, 1941. godine. Tražeći egzil sa Kube, on je napustio ostrvo 1960. godine i nastanio se u Majamiju na Floridi, gde je započeo svoje studije umetnosti. Nakon što je magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti Univerziteta u Majamiju, predavao je skulpturu i dizajn na koledžu sedam godina. Želeći da se potpuno posveti umetnosti, odrekao se profesure i preselio se u Evropu, gde je izlagao širom Francuske, Španije, Danske i Švajcarske. Posle osam godina u Evropi, vratio se u Sjedinjene Države, gde je otvorio stalni studio u Majamiju i gde je ujedno i ambasador kulture.

    Izložba „Ptice slobode“ biće otvorena do 27. avgusta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE