Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Večeras se završava 40. filmski festival Sofest

    Svečanim proglašenjem i uručenjem nagrada večeras će u Centru za kulturu u Sopotu biti završen jubilarni, 40. filmski festival Sofest.

    Kao poslednji u konkurenciji prethodno će biti prikazani komedija „Zduhač znači avantura“ u režiji Milorada Milinkovića i drama „Beli, beli svet“ Olega Novkovića.

    U takmičarskom programu, koji je počeo 1. jula, učestvuje ukupno 13 dugometražnih igranih filmova srpske produkcije, snimljenih u proteklih godinu dana. Sofest nema selekciju već poziva sve domaće producente koji žele da se njihovo ostvarenje prikaže na ovoj manifestaciji.

    Odluku o dobitniku Velike stautete Sofest za najbolji film, kao i više statueta Sofest po kategorijama, doneće žiri čiji su članovi Svetlana Bojković, Radoslav Zelenović, Aleksandar Denić, Predrag Velinović i kritičar iz Zagreba Nenad Polimac.

    Ove godine povećan je broj nagrada. Uz tradicionalna priznanja za najbolji film, režiju, scenario, mušku i žensku ulogu, kao i nagradu publike, uvedene su nagrade za kategorije scenografija, snimateljski rad, kostimografija, originalna muzika i montaža.

    Nagrade prati novačani iznos – za produkciju najboljeg filma 800.000 dinara, za režiju 400.000, scenario i glumu po 200.000 i za ostale kategorije 100.000 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE