Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Naučite decu da zavole knjige

    Roditelji koji svoju decu odmalena uče da čitaju i u njih usađuju ljubav prema knjizi osiguravaju im dobar start u školi i brzo napredovanje.
     

     
    Boravak u predškolskim institucijama i roditelji koji će dete učiti različitom nizu aktivnosti takođe su dva važna faktora koja imaju pozitivne učinke u smislu započinjanja školskih dana i postizanja školskih uspeha deteta.

    Duža izloženost televiziji u ranoj dobi ima sasvim suprotne rezultate. Tako barem tvrdi profesor James Law sa Univerziteta Newcastle koji je sproveo istraživanje na ovu temu u saradnji sa stručnjacima pri Univerzitetu Zapadna Engleska iz Bristola.

    To što radite s decom i način na koji komunicirate s njima pre nego napune drugu godinu je puno važnije od posedovanja skupocenih automobila ili vikendice na selu“, kazao je profesor Law, a piše u saopštenju Univerziteta Zapadna Engleska.

    „Ovo je vrlo pozitivnaporuka jer nas udaljava od uverenja da je detetova obrazovna budućnost predodređena standardnim merilima poput socio-ekonomskih nedostataka kao što su primanja ukućana, tip smeštaja, stepen obrazovanja majke i tako dalje“, rekao je Law.

    Ovo istraživanje temeljeno je na podacima koje je prethodno prikupilo i još uvek prikuplja Univerzitet Bristol-led Avon u sklopu Longitudinalne studije o roditeljima i deci – dugoročnom populacijskom istraživanju dece rođene između aprila  1991. i decembra 1992. godine čije su majke iz samoga grada ili njegove okoline.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE