Pisci Srpskog književnog društva gosti u Hrvatskoj

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pisci Srpskog književnog društva gosti u Hrvatskoj

  Troje pisaca iz Srbije, članovi Srpskog književnog društva od 28. do 30. juna, gostovaće u Zagrebu na poziv Hrvatskog društva pisaca.
   
  Milisav Savić, Dubravka Đurić i Ivan Potić održaće dve književe večeri u okviru dogovorene bilateralne saradnje SKD i Hrvatskog društva pisaca.

  U utorak 28. juna u 20 sati nastupiće u džez klubu “Bahus” i čitati iz svojih rukopisa uz muziku džez dua: Ivan Kapec (gitara) i Franciska Fis (vokal).

  U sredu, 29. juna, u klubu “Booksa” biće predstavljene autorske poetike gostiju a moderator je kritičarka Darija Žilić.

  Milisav Savić (66) pripada pionirima “stvarnosne proze” koji je 1969. objavio prvu zbirku pripovedaka “Bugarska baraka”, a zatim je u bibliografiju upisao još dve zbirke priča, sedam romana, književno istorijske studije.

  Priredio je više antologija, kao glavni urednik “Prosvete” pokrenuo je autorsku ediciju “Naj”. Dobitnik je najprestižnijih nagrada za prozu: NIN-ova, Andrićeva, Miroslavljevo jevanđelje.

  Dubravka Ðurić (51) je rođena Dubrovčanka, ali živi i radi u Beogradu i jedna je od osnivačica i urednica časopisa ProFemina. Objavila je više zbirki poezije i knjige eseja, a bila je i koautor antologija. Ivan Potić (39) je po obrazovanju istoričar umetnosti, a po opredeljenju pesnik i pripovedač. Jedan od osnivača Festivala alternativne kulture “Zalet”.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE