Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pisci Srpskog književnog društva gosti u Hrvatskoj

    Troje pisaca iz Srbije, članovi Srpskog književnog društva od 28. do 30. juna, gostovaće u Zagrebu na poziv Hrvatskog društva pisaca.
     
    Milisav Savić, Dubravka Đurić i Ivan Potić održaće dve književe večeri u okviru dogovorene bilateralne saradnje SKD i Hrvatskog društva pisaca.

    U utorak 28. juna u 20 sati nastupiće u džez klubu „Bahus“ i čitati iz svojih rukopisa uz muziku džez dua: Ivan Kapec (gitara) i Franciska Fis (vokal).

    U sredu, 29. juna, u klubu „Booksa“ biće predstavljene autorske poetike gostiju a moderator je kritičarka Darija Žilić.

    Milisav Savić (66) pripada pionirima „stvarnosne proze“ koji je 1969. objavio prvu zbirku pripovedaka „Bugarska baraka“, a zatim je u bibliografiju upisao još dve zbirke priča, sedam romana, književno istorijske studije.

    Priredio je više antologija, kao glavni urednik „Prosvete“ pokrenuo je autorsku ediciju „Naj“. Dobitnik je najprestižnijih nagrada za prozu: NIN-ova, Andrićeva, Miroslavljevo jevanđelje.

    Dubravka Ðurić (51) je rođena Dubrovčanka, ali živi i radi u Beogradu i jedna je od osnivačica i urednica časopisa ProFemina. Objavila je više zbirki poezije i knjige eseja, a bila je i koautor antologija. Ivan Potić (39) je po obrazovanju istoričar umetnosti, a po opredeljenju pesnik i pripovedač. Jedan od osnivača Festivala alternativne kulture „Zalet“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE