Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dogovor o restrukturiranju NIbens grupe

    Predstavnici banaka, najvećih poverilaca preduzeća iz “Nibens grupe”, postigli su dogovor o aktivnostima za restrukturiranje “Nibens grupe”.


    Dogovor u kome je učestvovala Agencija za privatizaciju podrazumeva, između ostalog, stvaranje uslova za deblokade računa i postavljanje novog profesionalnog menadžmenta od nadležnih organa iz grupacije, sa potrebnim iskustvom u putarskom i finansijskom poslovanju. Istovremeno će se odmah pristupiti pripremama za sprovođenje sveobuhvatne reorganizacije grupe, uz podršku svih poverilaca, koja bi trebalo da omogući održivi nastavak poslovanja na duži rok.

    Ovim dogovorom nije obuhvaćeno Društvo za proizvodnju derivata nafte Fabrika maziva iz Kruševca, koje se ne bavi izgradnjom puteva i za koje je Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor. Procena Agencije je da je FAM preduzeće koje uspešno posluje i koje je moguće uspešno privatizovati u narednom periodu, ali mu je u trenutnom statusu onemogućeno normalno poslovanje.
    Ocena je da je postignuti dogovor samo prvi korak u procesu revitalizacije „Nibens grupe“ i Agencija za privatizaciju nastavlja da prati rad pet preduzeća iz „Nibens grupacije“ kroz kontrolu ispunjavanja ugovornih obaveza.

    Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić kaže da će dogovor o početku reoganizacije „Nibens grupe“ omogućiti očuvanje 5.000 radnih mesta.

    – Za nas je od izuzetnog značaja da preduzeća iz tog sistema nastave da obavljaju aktivnosti na infrastrukturnim radovima u Srbiji, a verujemo da će ubrzo dobiti i nove poslove – naveo je Mrkonjić. On je dodao da će Vlada i ostale državne institucije pružiti podršku naporima najvećih poverilaca “Nibens grupe” u operativnom i finansijskom restrukturiranju tih kompanija.

    Srpski ministar za infrastrukturu je naglasio da je sada od najveće važnosti da i ostali poverioci, pored nekoliko najvećih, daju podršku i deblokiraju račune preduzeća iz „Nibens grupe“ kako bi omogućili stabilizaciju poslovanja i otpočinjanje reorganizacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE