Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Balkanske muzičke nagrade 4. juna u Sofiji

    Dodela Balkanskih muzičkih nagrada biće održana 4. juna u Sofiji i tom prilikom će biti izabrana najbolja pesma Balkana i dodeljene nagrade za najboljeg muškog i ženskog izvođača, grupu ili duet, spot i najbolji balkanski projekat u 2010. godini.

    Kako je sinoć saopšteno na konferenciji za novinare u Beogradu, na drugoj po redu dodeli nagrada predstaviće se gotovo 20 odsto najaktuelnijih balkanskih izvođača.

    Nakon glasanja publike putem interneta, koje je trajalo od 28. marta do 8. aprila, izabrane su najbolje pesme 11 balkanskih zemalja. Od tih pesama, jedna će biti proglašena za najbolju pesmu Balkana.

    Prema oceni publike, najbolja pesma Srbije za 2010. godinu je „Dve u meni“ Nataše Bekvalac. Najbolja pesma Crne Gore je „Sedam subota“ Ace Lukasa i Dado Polumente, dok je pesma „Zavoli me u prolazu“ grupe Kolonija proglašena za najbolju hrvatsku pesmu prošle godine.

    Muzičar Goran Bregović ovogodišnji je dobitnik nagrade za doprinos razvoju balkanske muzike.

    Prva dodela Balkanskih muzičkih nagrada održana je u Sofiji prošle godine i tada je pesma „Ljubavi“ Zzeljka Joksimovića proglašena za najbolju pesmu Balkana, a Joksimović je bio i najboji pevač na Balkanu.

    Spektakl, koji će biti organizovan na trgu Aleksandra Batengberga u Sofiji, vodiće srpska voditeljka Danijela Jankov, bugarski voditelj, pevač i reditelj Kamil Voničarov, kao i bugarska pevačica Joana, koja je predstavljala ovu zemlju na Eurosongu u Beogradu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE