Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pet tomova „Larousse“ enciklopedije

    Izdavačka kuća „Mono & Manjana“ iz Beograda objavila je Veliku opštu ilustrovanu enciklopediju „Larousse“ koja sadrži oko 100.000 odrednica, raspoređenih u pet tomova.

    Srpsko izdanje „Larousse“ enciklopedije sadrži i 10.000 dopisanih odrednica iz srpske istorije, kulture i umetnosti, a knjiga će biti predstavljena 4. maja u Francuskom institutu u Srbiji.

    „Larousse“ nastavlja francusku tradiciju u kojoj se i pojavila savremena enciklopedija , ona koju su Deni Didro i Žan D“Alamber objavili u 18. veku, na vrhuncu epohe prosvećenosti.

    Vizionar Pjer Larus obnovio je taj projekat u 19. veku.

    U Srbiji se enciklopedija pojavila početkom 20. veka, zahvaljujući srpskim intelektualcima koji su se tokom Prvog svetskog rata školovali u Francuskoj, ali se prvo izdanje na srpskom pojavilo tek u drugoj polovini prošlog veka.

    Rad na novom izdanju počeo je 2006. Tridesetak urednika koji su bili angažovani u tom poslu mahom su profesori Beogradskog univerziteta, a uz njih je radio i tim redaktora prevoda, recenzenata, stručnih prevodilaca, lektora i drugih saradnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE