Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba „Počeci rokenrola u Beogradu“

    Muzičar Zoran Simjanović, koji je šezdesetih godina svirao u sastavima „Siluete“ i „Epise“, otvoriće u Kući krala Petra 19. aprila u 19h izložbu „Počeci rokenrola u Beogradu“, kojom se završava tradicionalna manifestacija „Dani Beograda“.

    Organizatori su najavili da će u dvanaest soba Kuće kralja Petra na Senjaku biti izloženi instrumenti, memorabilije, ploče, knjige, rok časopisi, plakati, fotografije sa „Gitarijade „66“, materijal o prvom izvođenju mjuzikla „Kosa“ u Ateljeu 212 i drugo.

    ,,U sklopu izložbe biće pokrenuta inicijativa za otvaranje „Muzeja rokenrola u Beogradu“ i osnivanje „Hola slavnih“, a sve će biti povezano i sa inicijativom „Za spas rokenrola u Srbiji“, koja je pokrenuta u opštini Savski venac 2008. godine, sa „10 rok zapovesti“ i „Rokerskim manifestom““, kaže se na sajtu Grada Beograda.

    Najavljeno je da će izložbu, kakva do sada nije organizovana u Beogradu, pratiti i „živa“ svirka rok veterana iz tog vremena.

    Ova izložba o rokenrolu koju priređuje opština Savski venac biće otvorena do 30. aprila, osim prazničnih 22. i 24. aprila, od 12.00 do 20.00, uz slobodan ulaz za posetioce.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE