Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Generacija Z, lideri

  Evo koji su NAJBOLJI NAČINI da lideri privuku talente iz generacije Z

  Dobrobit na radnom mestu je glavni prioritet za generaciju Z koja se zapošljava. Tu činjenicu bi trebalo da znaju lideri kompanija. Ovaj novi generacijski talas radnika traži organizacije čije su vrednosti u skladu sa njihovim. Dve osobe od njih pet kažu da su odbile posao jer nije u skladu sa njihovim vrednostima.

  Organizacije treba da ulože svoje vreme i trud u negovanje fizički i mentalno zdravih, inkluzivnih i podržavajućih kultura. Visok nivo stresa i dalje ugrožava dobrobit mlađih generacija, pri čemu skoro polovina zaposlenih iz generacije Z oseća da je doživela burnout zbog zahteva njihovog radnog okruženja.

  Da bi podstakli visoke performanse, produktivnost, angažovanje i zadovoljstvo zaposlenih, a zauzvrat privukli i zadržali vrhunske talente, kompanije moraju da usmere pažnju na negovanje radnog okruženja u kojem se ljudi osećaju istinski cenjeno i podržano.

  Najbolji način da lideri to postignu je stvaranje i održavanje efikasne strategije blagostanja. Postoji nekoliko ključnih oblasti na koje lideri treba da se fokusiraju da bi to postigli, piše Fast Company.

  Posao, tim, lideri

  Posao, lideri (Pexels)

  Lideri, ponovo procenite svoj predlog vrednosti zaposlenih

  Iako je plata i dalje važna, za generaciju Z pitanje kolika plata nije njihov glavni prioritet. Kao lider, zapitajte se: Kako biznis podržava napredovanje u karijeri, zdravlje i blagostanje, inkluziju i mogućnosti učenja i razvoja?

  Mnoge kompanije i dalje podržavaju standardne korporativne vrednosti, ali da bi privukli i zadržali sledeći talas radnika, lideri moraju da ponovo procene svoju ponudu vrednosti zaposlenih. Generacija Z traži fleksibilnost, empatiju, autonomiju i poštenje od svojih poslodavaca. Da li je vaša kompanija usklađena sa ovim vrednostima?

  Posao, lideri

  Posao, lideri (Pexels)

  Negujte kulturu autonomije

  Iz perspektive obuzdavanja nekontrolisanog nivoa stresa zaposlenih, od vitalnog je značaja da vaše poslovanje bude ono koje daje prednost radu od kuće. Budući da je rad daljinu nova norma i atraktivna polazna tačka za kandidate iz generacije Z, mnogi poslodavci brinu da li će moći da prate koliko rade njihovi zaposleni.

  Lideri moraju da prilagode svoj način razmišljanja tom novom načinu rada dajući zaposlenima autonomiju da održe ravnotežu između posla i života. Važno je da imate dobru hibridnu politiku u kojoj se zaposlenima poveravate njihov posao i dajete im isti oblik podrške koji su dobili u kancelariji.

  Kolege, lideri (Unsplash)

  Posao, tim, lideri (Unsplash)

  Ponašanje lidera kao uzor

  Uverite se da lideri ne ulažu samo finansijski u inicijative za dobrobit, već da ulažu i fizički i emocionalno i da su u potpunosti uključeni u proces.

  Da biste stvorili otvorenu kulturu kompanije sa poverenjem koja je u skladu sa vrednostima generacije Z, morate da se vodite primerom i da budete transparentni, čak i ranjivi sa svojim timom u pogledu sopstvenih slabosti i poteškoća. Kada lider deli svoje izazove, omogućiće drugima da se osećaju dovoljno sigurno za prihvatanje izazova. Ovo neguje kulturu otvorenog deljenja ideja bez straha od osude ili neuspeha.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik, Pexels, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE