KAKVA GREŠKA: Sa beogradskog aerodroma let za Tel Aviv u Palestini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KAKVA GREŠKA: Sa beogradskog aerodroma let za Tel Aviv u Palestini

  Izraelska ambasada u Srbiji osudila kao neprihvatljiv incident koji su doživeli putnici iz te zemlje na aerodromu Nikola Tesla, kada su čekajući svoj let za Tel Aviv čuli obaveštenje da je počelo ukrcavanje za let u Palestinu.

  Kako prenose izraelski mediji, to se dogodilo 29. avgusta uoči noćnog leta Er Srbije (Air Serbia) JU O816. Među putnicima je nastao metež, jer Izraelci nisu hteli da uđu u avion dok ne čuju tačno obaveštenje, odnosno ispravku da je reč o letu za Izrael.

  “Na moje iznenađenje jedna od zaposlenih zatražila je da putnici na letu 816 za Palestinu dođu na gejt C3. Ona je to ponovila nekoliko puta”, ispričao je jedan od putnika, a prenosi novinski sajt Jnet (Ynet).

  “Nisam mogao da se uzdržim kada sam to čuo. Najpre sam pomislio da nisam dobro čuo obaveštenje i pitao sam nekoliko drugih ljudi da li su i oni čuli da kažu ‘Palestina'”, nastavio je putnik svoju priču rekavši da se potom obratio predstavnicima aviokompanije na gejtu zajedno sa još jednim Izraelcem i zatražio da objave da avion leti za Izrael, a ne za Palestinu.

  Dobio je odgovor da je “let za Tel Aviv, ne Izrael”. Posle objašnjavanja putnici i osoblje su ipak raspravili nesporazum, objavljen je poziv za let za Tel Aviv i to tri puta, a menadžer im se izvinio nekoliko puta.

  Kako prenose mediji, izraelski putnik se zbog incidenta žalio i ambasadi Izraela u Beogradu, a portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Imanuel Nahšon rekao je da je “to vrlo uznemirujući incident koji zahteva istragu s relevantnim vlastima i avioprevoznikom”.

  “Nezamislivo je da zaposleni na aerodromu s mikrofonom pokušava da izmeni realnost na takav prkosan i pogrešan način”, rekao Nahšon, najavivši da će se incidentom baviti izraelska ambasada u Srbiji.

  Mediji prenose da je u međuvremenu nova izraelska ambasadorka u Beogradu Alona Fišer-Kam razgovarala sa rukovodstvom Er Srbije. Rečeno joj je da zaposlenima u aviokompaniji nije dozvoljeno da otvoreno izražavaju politički stav dok nose uniformu Er Srbije, da se to dogodilo prvi put i da se smatra potpuno neprihvatljivim.

  “Taj politički stav ne odražava stav kompanije”, rekao je direktor, izvinjavajući se i obećavši da se to neće ponoviti, prenose mediji, dodajući da je ustanovljeno da je za incident odgovorno osoblje aerodroma u Beogradu, a ne aviokompanije.

  Beogradski Aerodrom Nikola Tesla demantovao je navode da je let za Tel Aviv na tom aerodromu preko razglasa najavljen kao let u Palestinu.

  “Na beogradskom aerodromu su objave putem razglasa u skladu sa unapred predviđenim obrascem u kojem se pominje grad ka kojem se putuje, ali ne i država”, piše u saopštenju.

  Navodi se da je nakon detaljne istrage i prezentovanih dokaza “utvrđeno da zaposleni na Aerodromu Nikola Tesla nisu učinili ovakav nedopustiv propust koji se u medijskim natpisima pominje”.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE